Tillbehör

Byggföretag, totalentreprenad, tillbyggnad, nybyggnation, ombyggnad, renovering, Stockholm, Jordbro, Huddinge, celmarbygg.se

RULLGARDINER OCH PERSIENNER


Val av rullgardiner eller persienner beror i stor utsträckning på typen av rum där de ska monteras. På ena sidan ska man ta hänsyn till ljusnivån och på den andra till den funktion som respektive utrymme fyller. I vardagsrummet är det mest passande med transparenta material som inte gör rummet mörkare men samtidigt skyddar det mot insyn utifrån. För sovrum eller barn rum är det däremot bäst att välja modeller tillverkade av mörkläggande tyg där en sida oftast är gummibelagd. Med sådana rullgardiner kan en sömntuta sova lugnt och länge. Rullgardiner av tyg är den enklaste formen av skydd för ett rum mot överflödig solbelysning. De universella hållarna gör det möjligt att montera rullgardinerna i väggen, taket eller direkt i fönsterramen. Rullgardinerna är tillgängliga i diverse slutbehandlingar vilket gör att de kan anpassas till varje interiör.

TRIVSAMMA INOMHUSMILJÖER


För att åstadkomma trivsamma inomhusmiljöer både hemma och på jobbet är det viktigt att kunna utnyttja dagsljuset så länge det är möjligt. Ljus är viktigt för vårt välbefinnande under dagen, men det hindrar inte oss ibland att täcka solens strålar när de blir alldeles för starka under sommardagar eller under vintern när starkt vit snö återspeglar sig i vårt fönster. Vi levererar måttbeställda och specialtillverkade solskyddsprodukter för montering inomhus.

FÖRDELAR


 • Persienner
  Persienner är den populäraste produkten när det gäller skydd mot överflödig belysning. Största fördelen är möjlighet att justera ljusnivån i ett rum genom att ändra lamellernas lutningsvinkel. Vertikala persienner är ett enkelt och samtidigt elegant skydd som är populära främst bland företag och institutioner. De är tillgängliga i olika utföranden och färger och används därför allt oftare även i moderna bostäder.
 • Frihängande Rullgardiner
  • Enkel och gedigen mekanism
  • Modern design
  • Montering i fönsterram eller vägg
  • O Kan anpassas för rullgardiner med större mått
Byggföretag, totalentreprenad, tillbyggnad, nybyggnation, ombyggnad, renovering, Stockholm, Jordbro, Huddinge, celmarbygg.se
SPRÖJSAR GÖR ATT FÖNSTER SER SMAKFULLT OCH UNIKT UT

Vi erbjuder flera olika exklusiva spröjsalternativ. Spröjsarna tillverkas i kvistrent trä och sitter monterade på fönstret.

MELLANGLASSPRÖJS

Mellanglasspröjs utgör en del av glaspaketet. De är monterade varaktigt mellan glasen inne i isolerrutan. De kan bekläs med ett träimiterande skikt eller lackeras med en valfri färg enligt RAL. Det finns möjlighet att använda två olika färger – en färg syns då utifrån och en annan inifrån.

PÅLIMMAD SPRÖJS I PVC

Dessa spröjsar limmas på glasrutan så att de imiterar separata glaspaket med aluminiumram inne i glaspaketet som delar in glasrutan enligt det PVC-elementets mönster.

VIENNA SPRÖJS

Vienna spröjs är för träfönster. De imiterar separera glaspaket med aluminiumram inne i glaspaketet. Ramen delar in glasrutan enligt träelementets mönster.

FÄRG


Byggföretag, totalentreprenad, tillbyggnad, nybyggnation, ombyggnad, renovering, Stockholm, Jordbro, Huddinge, celmarbygg.se

MYGGNÄT

Myggnät skyddar mot myggor, flugor och andra störande insekter samt släpper igenom luft vilket innebär att man kan sova med fönstret öppet utan någon fara. Eller varför inte ha fönstret öppet hela dagen under en varm sommardag?

Myggnät under de senaste åren har blivit en av de mest populära lösningar med garantier som håller insekter och skadedjur borta. Detta beror delvis på att det nu är en av de mest effektiva lösningarna för att ha en bra och insektsfri sommar inomhus. Inköp av myggnät är en investering för många år framöver. Själva nätet är från stål eller glasfiber och den är monterat på en ram av aluminium - detta finns i olika färger för att närmare matcha myggnätet med fönsterramen.

Myggnät för fönster - är monterat på fönster-karmen med några små krokar som tillverkade av metall, detta garanterar integritet och bristen på åverkan i fönsterkarmar.

Byggföretag, totalentreprenad, tillbyggnad, nybyggnation, ombyggnad, renovering, Stockholm, Jordbro, Huddinge, celmarbygg.se

FÖNSTERVENTILER


SJÄLVDRAGSVENTILATION

Fönster ventilation som kallas också för spaltventiler eller springventiler är oftast en vanligt tekniskt lösning vid ombyggnad av ventilationssystem i hus där ventilationen tidigare saknats. Fönsterventilerna är prisvärda och enkla att montera. Man slipper dessutom kostsam håltagning i vägg. Det finns olika montering alternativ för ventilationen. Man monterar i fönstrets överkant, båge eller kram, men vanligtvis man monterar över borrad hålrad. Vi har marknadens bredaste sortiment av fönsterventiler både med och utan bullerdämpning.

Byggföretag, totalentreprenad, tillbyggnad, nybyggnation, ombyggnad, renovering, Stockholm, Jordbro, Huddinge, celmarbygg.se

DÖRRFYLLNINGAR


Entrédörren är gränsen mellan privatliv och omvärld. De utgör oftast det första intrycket och bör därför vara anpassade till husets stil och karaktär, men också till det ni själva tycker/gillar som passar er bäst. Vi har ett stort urval för dörrfyllningar som man kan kombinera med design och säkerhet. Du kan välja mellan flera olika former och färger som ger dig stor frihet i utformningen. En dörrfyllning utgör en smakfull komplettering till entrédörrar. Utförd i pvc, med tjocklek 24 eller 33 mm.

 • 1. standard fylld med polyuretanskum
 • 2. standard + fylld med polyuretanskum och aluminiumplåt
 • 3. universal fylld med polyuretanskum och mdf-skiva
 • 4. stabil fylld med polyuretanskum och vattentät plywood
 • 5. extrem fylld med polyuretanskum, vattentät plywood och aluminiumplåt
Byggföretag, totalentreprenad, tillbyggnad, nybyggnation, ombyggnad, renovering, Stockholm, Jordbro, Huddinge, celmarbygg.se

DEKORATIVA GLASRUTOR


Flera tycker att glas är ett vackert material vilken kan man använda till inredningar inomhus/utomhus och allt annat liknande samt till konstnärliga utsmyckningar. Glaset är beständigt, den sprider samt reflekterar ljus på de mesta fantastiska sätt. Varje fönster är i standardutförande försett med en förseglad glasruta med en kammare – ett glaspaket tillverkas av glas från företaget GUARDIAN.

Ett normalt glaspaket består av en glasruta av typen float med tjockleken 4 mm, en distansram med bredden 16 mm samt ett mjukbelagt glas av typen termofloat med tjockleken 16 mm. Utrymmet mellan glasen är fyllt med argongas för att erhålla en lämplig värmegenomgångskoefficient.

GRAFISKA MÖNSTER I ARKITEKTUR OCH INREDNING

Dessutom är det möjligt att välja andra glaspaket enligt kundens individuella behov och som ger ett ännu bättre skydd mot inbrott, buller eller starkt solljus. Alla våra förseglade rutor är certifierade vilket gör att de kan märkas med säkerhetsbeteckningen.
De har även testats avseende värmegenomgångsförmåga och har gått bra igenom, allt finns dokumenterade i intyget.

FÖRETAGET ERBJUDER ETT BRETT GLASSORTIMENT:

 • - floatglas
 • - termofloatglas
 • - färg-floatglas
 • - multifloatglas - säkra, härdat, skottsäkert, brottsäkert
 • - mattfloatglas - förebygger reflexer
 • - ornamentglas

GLASSORTIMENT


RING ELLER Fyll form

Kontakta oss för kostnadsfri offert.